fbpx

Treatment that work - Prolonged Exposure (PE)

Jag erbjuder nu behandling av komplex PTSD (CPTSD) med metoden prolonged exposure (PE), som visat sig ha mycket god effekt på känslomässiga trauman och-/eller känslomässig försummelse/neglect. Denna metod är hjälpsam om du känner dig känslomässigt avskuren ifrån andra, tom, avtrubbad, arg, ensam, har återkommande psykisk ohälsa, kroppsliga spänningar, sömnproblem, känner dig vilsen i livet, har svårt att bejaka lust och glädje, att älska dig själv och att fungera i nära relationer. Vi ses då en gång i veckan a 75 minuter.

Vi kartlägger dina trauman och försöker få en bild av vad som varit mest svårt för dig i livet. Du får lära dig om hur PTSD på olika sätt manifesterar sig i kropp och sinne och vi tränar avslappningsövningar för att hjälpa ditt nervsystem ner i varv. Genom samtal närmare vi oss gradvis tillammans de minnen, upplevelser, förluster och smärtsamma tankar och känslor som påverkar dig negativt. Du få även stöd att utmana situationer/rädslor du undviker och som begränsar dig i livet och som vidmakthåller symtomen på PTSD.
Efter 8-15 sessioner får du en ökad acceptans och förståelse för de trauman du varit med om. Med det får du en sundare syn på dig själv, omvärlden och dina reaktioner. Men det bästa av allt är att du får en ökad livskvalitet!